Ogłoszenie Zarządu Województwa Podkarpackiego - 2004-07-20
Ogłoszenie IV edycji konkursu "NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO"
Zarząd Województwa Podkarpackiego
ogłasza IV edycję konkursu
„NASZE KULINARNE DZIEDZICTWO”
dla kategorii:
I. Produkty regionalne pochodzenia zwierzęcego (np. mięso, ryby, drób, wędliny, mleko,
sery, farsze, miód i jego przetwory)
II. Produkty regionalne pochodzenia roślinnego (np. owoce, warzywa, konfitury, powidła, marmolady, octy, marynaty, soki, zakwasy, mąki, kasze, chleby i inne wypieki)
III. Napoje regionalne (alkoholowe i bezalkoholowe)
IV. Inne produkty regionalne
Produktami regionalnymi żywnościowymi są surowce lub wyroby do bezpośredniego spożycia lub sporządzania potraw. Muszą być związane z określonym obszarem geograficznym, charakteryzować się szczególnymi cechami wynikającymi ze specyficznych warunków klimatycznych i glebowych regionu, z którego pochodzą.
Szczegółowe informacje oraz wzór kart zgłoszenia produktu dostępne
w Urzędzie Gminy i Miasta w Ulanowie. Zgłoszenia są przyjmowane do 15 sierpnia 2004 r.
|